Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Šampinjoni punjeni hlebnim mrvicama

Šampinjoni punjeni hlebnim mrvicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Šampinjoni punjeni hlebnim mrvicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Specijalno za one koji vole šampinjone - sa interesantnim nadevom i lake za spremanje"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 250 g, krupni
  • hleb - 1 kriška, velika, suva
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - oko 8 kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Suvi hleb se samelje na mrvice, ne previše sitne. Koristi se samo sredina.

2. Šeširići šampinjona se oljušte od površinskog sloja i očiste se vlažnom čistom krpom.

3. Panjići se zajedno sa belim lukom iseckaju na veoma sitno i zaprže se sa delom maslinovog ulja. Kada postanu zlatasti dodaju se hlebne mrvice, posole se i prže se i one dok ne dobiju zlatastu preplanulost uz neprestano mešanje. Ako na nekim mestima ostanu suve, posipa se još maslinovog ulja da upiju.

4. U blago namazanom tiganju se zapeku sa obe strane šeširići šampinjona. Prvo se stavljaju sa strane otvora i kada se okrenu u rupice se posipa malo maslinovog ulja i soli. Izvade se u tanjir pažljivo da se ne prospe sos koji se skupio u otvorima.

5. Svaka pečurka se puni aromatičnim hrskavim mrvicama i ako su dobro prepržene, čak i da se napoje sosom iz unutrašnjosti pečuraka, opet će ostati hrskave.

6. Gotovi šampinjoni punjeni hlebnim mrvicama se serviraju topli, posuti sveže iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: