Keks torta sa pomorandžom

10/03/2020
"Obožavamo ukus koji pomorandža daje keks torti - probajte obavezno"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano424
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje od 200 g
  • sok od pomorandže - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • žumanca - 4 komada
  • brašno - 4 supene kašike
  • maslac - 200 g, mekan
  • šećer u prahu - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo krem za keks tortu:

U posudi umutimo žumanca, polovinu šećera, brašno i malo hladnog soka od pomorandže sok ne dobijemo kašu.

Drugi deo šećera i preostalog soka od pomorandže pomešamo na vatri, mešamo dok se šećer ne rastopi i ostavljamo da provri.

Ovu smesu dodajemo u smesu sa žumancima, mešamo energično. Vraćamo na vatru i mešamo oko 2 minuta dok se ne zgusne.

Ostavljamo da se ohladi, sipamo krem u metalni poslužavnik i pokrivamo folijom da se ne hvata korica.

Umutimo mekani maslac i šećer u prahu dok ne dobijemo mekan krem. Na kraju pomešamo dva krema i promešamo.

U pravougaonom plehu počinjemo da sastavljamo našu keks tortu.

Ređamo keks, krem, keks, krem dok ne potrošimo sastojke, završavamo kremom i ukrašavamo po želji.

U mom slučaju - sa kriškama pomorandže.

Keks torta sa pomorandžom je veoma lak i ukusan desert!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar