Način pripreme
U posudi umutimo jaja, dodaje se šećer i mešaju se mikserom. Kad smesa blago pobeli, dodajemo maskarpone.
Iz dva puta dodaojemo i brašno, nastavljajući da mešamo na srednoj brzini. Poslednji se dodaje prašak za pecivo.
Dve jabuke se ljušte i seku na male kocke. Pomešaju se sa ostalim sastojicima plu sa kašičicom cimeta
Sprema se okurgli kalup za pečenje torte sa prstenom koji se skida (postavljen papirom za pečenje i blago namazan).
Sipa se smesa od jabuka i zaravna se. Rerna se zagreva na 180 stepeni.
Druge dve jabuke se ljušte i seku na srednje tanke polu mesece.
Poređaju se preko smese u obliku kruga, od krajeva ka sredini. Posipa se obilno kristal šećerom.
Pečemo kolač od jabuke sa maskarponeom 45-50 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva.
Ostavlja se da se ohladi 20 minuta. Odvaja se od prstena. Posipa se smesom od šećera u prahu, cimeta i vanile. Aromatičan kolač od jabuke pogodan za decu i odrasle.
Zimski kolač koji će vas osvojiti mirisom domaće atmosfere.