bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Bujon»Klasični konsome (bistra supa)

Klasični konsome (bistra supa)

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
697
372
Klasični konsome (bistra supa)
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 5
10/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Jedna od prvih stvari, koje kuvari nauče je, kako da pripreme klasični konsome - evo i recepta"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk, praziluk i šargarepu oljuštite i presecite na pola. Čenove belog luka pritisnite širokom stranom noža da ih lagano spljeskate.

U šerpu stavite teleću kost i pileća leđa, pa dodajte očišćeni luk, praziluk, šargarepu, beli luk i celer, crvenu papriku i paradajz. Stavite cele strukove peršuna, maslinovo ulje i so po ukusu i dolijte oko 2, 5 litra vode.

Kuvajte sve oko 1 sat na umerenoj vatri poklopljeno. 10 minuta pre kraja kuvanja stavite vegetu - ona služi da pojača ukus i nije obavezna.

Bujon procedite i poslužite kao predjelo ili topli napitak.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: