Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kupusa»Bistra supa od kupusa

Bistra supa od kupusa

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Bistra supa od kupusa
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Bistra čorba od kupusa koju možete da servirate za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1/2 šolje
  • ulje
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • kupus - 1/4 glavice
  • pileće meso - 1/2 tegle
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere dobro. U tiganju se zaprži sa malo ulja i dodaje se voda, da bi se skuvao. Ostavlja se blago sirov jer će se dokuvati u supi. Pirinač se priprema odvojeno, da bi ostala bistra supa.

Sklanja se skrob koji se izdvojio od pirinča. U šerpu se stavlja ulje iz tegle sa piletinom, kojim je napunjena tegla. Šargarepa se ljušti i pere. Narenda se.

Masla se zagreva. Dodaju se luk i šargarepe, da se zaprže. Kupus se seče na sitno. Dodaje se u šerpu sa malo vode, da se izdinsta. Pileće meso se odvaja od kositju i kida se na male parčiće.

U šerpu se dodaje još vode, ne preteruje se, da ne bi bila previše tečna supa od kupusa sa piletinom. Dodaje se pirinač i pileće meso.

Začinjava se solju i biberom supa od kupusa sa pirinčem. Ostavlja se da vri, da bi svi sastojci otpustili ukus. Mnogo sveža bistra supa od kupusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: