Način pripreme
Ovakvu tortu pravim po prvi put, možda ću imati kritika, ali sam ipak odlučila da podelim sa vama. Mislim da je dobro ispala. Izgled možda i nije nešto, ali je ukus mnogo lep.
Za kore: Umutimo jaja sa šećerom, dodajemo ulje i so, kakao i oboijimo po želji.
Ako odlučimo, možemo i da ne bojimo kore, to je vaše rešenje. Pomešamo sodu sa kiselim mlekom i kad se aktivira dodajemo u jaja i ostale sastojke.
Stavljamo po malo brašna i zamesimo meko testo.
Uključimo rernu da se ugreva na 250 stepeni.
Podelimo testo na 6 jednakih delova. Razvijemo oklagijom svaku loptu na okruglu koru.
U namazanom plehu pečemo svaku koru. Kore se peku brzo jer su tanke. Nakon što ispečemo se kore, sotavljamo sa strane da se ohlade.
Za krem: Lepo operemo vodom jednu pomorandžu. Izrendamo koru i iscedimo sok.
Stavimo 900 ml svežeg mleka na vatru sa šećerom da se ugreje.
U posudi umutimo jaja, dodajemo sok od pomorandže i koru. Stavimo paket pudinga od vanile i dodajemo 100 ml svežeg mleka. Stavimo brašno i promešamo dobijenu kašu.
Sipamo lagano od kaše u sveže mleko i neprestano mešamo dok se ne zgusne krem od pomorandže.
Nakon što bude gotovo počinjemo da ređamo tortu.
Stavljamo jednu koru na odabarnu tacnu. Stavljamo krem od pomorandže, koru, krem i tako ređamo, odozgo završavmao kremom.
Tortu od razvijenih kora sa kremom od pomorandže ukrašavamo po želji.
Ostavljamo tortu na nekoliko sati da lepo upije krem.