Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od razvijenih kora sa kremom od pomorandže

Torta od razvijenih kora sa kremom od pomorandže

IivinkaIivinka
Kuvar
6717537
Torta od razvijenih kora sa kremom od pomorandže
Fotografije: Iivinka
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Izgleda toliko sočno ova torta... uzimajte viljuške"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • ulje - 6 supenih kašika
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • kakao - 1 supena kašika
  • boja - poslastičarska
  • brašno - koliko je potrebno za meko testo
  • za krem
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 6 supenih kašika
  • pomorandže - 1 komad
  • puding od vanile - 37 g
  • brašno - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ovakvu tortu pravim po prvi put, možda ću imati kritika, ali sam ipak odlučila da podelim sa vama. Mislim da je dobro ispala. Izgled možda i nije nešto, ali je ukus mnogo lep.

Za kore: Umutimo jaja sa šećerom, dodajemo ulje i so, kakao i oboijimo po želji.

Ako odlučimo, možemo i da ne bojimo kore, to je vaše rešenje. Pomešamo sodu sa kiselim mlekom i kad se aktivira dodajemo u jaja i ostale sastojke.

Stavljamo po malo brašna i zamesimo meko testo.

Uključimo rernu da se ugreva na 250 stepeni.

Podelimo testo na 6 jednakih delova. Razvijemo oklagijom svaku loptu na okruglu koru.

U namazanom plehu pečemo svaku koru. Kore se peku brzo jer su tanke. Nakon što ispečemo se kore, sotavljamo sa strane da se ohlade.

Za krem: Lepo operemo vodom jednu pomorandžu. Izrendamo koru i iscedimo sok.

Stavimo 900 ml svežeg mleka na vatru sa šećerom da se ugreje.

U posudi umutimo jaja, dodajemo sok od pomorandže i koru. Stavimo paket pudinga od vanile i dodajemo 100 ml svežeg mleka. Stavimo brašno i promešamo dobijenu kašu.

Sipamo lagano od kaše u sveže mleko i neprestano mešamo dok se ne zgusne krem od pomorandže.

Nakon što bude gotovo počinjemo da ređamo tortu.

Stavljamo jednu koru na odabarnu tacnu. Stavljamo krem od pomorandže, koru, krem i tako ređamo, odozgo završavmao kremom.

Tortu od razvijenih kora sa kremom od pomorandže ukrašavamo po želji.

Ostavljamo tortu na nekoliko sati da lepo upije krem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: