Način pripreme
Mleko, ulje, med, šećer i sirće pomešajte u dubokoj posudi i umutute žicom ili mikserom.
Dodajte brašno i kakao i dobro promešajte da nema grudvica.
Nakon toga prašak za pecivo i sodu - ponovo promešajte.
Rernu ugrejte na 175 stepeni.
Namažite kalupe i napunite 1/3 smese za čokoladni sufle.
Nakon toga odozgo rasporedite čokoladu, mrvljenu ili isečenu i dopunite kalupe preostalom smesom za lava kolač.
Pecite prvo na donjem grejaču oko 7-10 minuta i nakon toga odozgo i odozdo još 5-7 minuta ili dok ne bude gotovo.
Nakon što budu gotovi, ostavite 2-3 minuta u rerni i posle izvadite.
Servirajte tople, svaki okrenite na tanjir i pospite šećerom u prahu.
Po želji u vegan čokoladni lava kolač možete dodati neki toping ili marmeladu.