Način pripreme
Izlomite čokoladu i istopite je zajedno sa maslacem na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rerni na intervalu od 20 sekundi uz mešanje.
U posudi umutite jaja, žumanca i šećer dok ne postanu vazdušasta.
Dodajte stopljenu čokoladu u smesu od jaja i pažljivo mešajte.
Prosejte brašno i dodajte ga zajedno sa prstohvatom soli mešajući špatulom.
Podmažite i pospite kakaom male kalupe za sufle ili metalne kalupe za mafine.
Rasporedite smesu u njih ne puneći ih do vrha.
Čoko sufle pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 8-10 minuta. Krajevi treba da budu stegnuti, ali centar da ostane mekan.
Ostavite lava kolače da se ohlade na 1 minut. nakon čega ih pažljivo okrenite na tanjire.
Poslužite sa kuglom sladoleda, voćem ili šećerom u prahu.
Ako želite još izrazitiji tečni centar, možete da zamrznete nemoliko komadića čokolade i da stavite po jedan u sredinu svakog domaćeg lava kolača u mini kalupima pre pečenja.
Pogledajte koliko tačno se peče sufle. Takođe, pogledajte kako da napravite najukusnije čokoladne mafine.