Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Čokoladni lava sufle

Čokoladni lava sufle

Čokoladni lava sufle
Fotografije: Gabriela Hristova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
10
"I pažljivo sa kašikama, jer kad isteče ova čokolada, zaboravićete na dijetu"

Potrebni sastojci

  • prirodna čokolada - 200 g
  • maslac - 200 g
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 270 g
  • brašno - 125 g
  • kakao - 50 g, prirodan
  • masnoća - za kaupe (ja lično koristim po malo maslaca)
* merne jedinice

Način pripreme

Čokoladu isečemo na komade i rastopimo zajedno sa maslacem na pari, mešamo neprestano. Jaja umutimo zajedno sa šećerom na penu, nakon toga u njih dodajemo čokoladnu smesu zajedno sa ostalim sastojcima (brašnom i kakaom) i pomešamo.

Smesu ravnomerno podelimo u 10 kalupa za krem karamel ili mafine (ja ih pripremam u metalnim kalupima, ali ako nemate, alumunijumski kalupi za jednokratnu upotrebu će vam završiti posao).

Važno je da prethodno namažete kalupe odabranom masnoćom. I jedan savet od mene - dodatno pospite kakao po dnu i ivicama kalupa. To pomaže ako želite da okrenete sufle u ravne tacne.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 8 najviše 10 minuta! Veoma je važno da pratite vreme pečenja deserta, zato što unutra treba da bude tečan a da spolja izgleda kao običan kolač.

Nakon što izvadite iz rernre čokoladni sufle ostavite da se ohladi oko 3 minuta, nakon toga okrenite kalupe u ravne tacne i lepo je da servirate sa kuglom sladoleda.

Važno je da znate, da ako želite da čokolada poteče, treba da servirate čokoladni sufle gostu ili vama odmah nakon što se ispeče. U protivnom nakon što se čokoladni desert ohladi, čokolada neće da isteče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: