Način pripreme
Čokoladu isečemo na komade i rastopimo zajedno sa maslacem na pari, mešamo neprestano. Jaja umutimo zajedno sa šećerom na penu, nakon toga u njih dodajemo čokoladnu smesu zajedno sa ostalim sastojcima (brašnom i kakaom) i pomešamo.
Smesu ravnomerno podelimo u 10 kalupa za krem karamel ili mafine (ja ih pripremam u metalnim kalupima, ali ako nemate, alumunijumski kalupi za jednokratnu upotrebu će vam završiti posao).
Važno je da prethodno namažete kalupe odabranom masnoćom. I jedan savet od mene - dodatno pospite kakao po dnu i ivicama kalupa. To pomaže ako želite da okrenete sufle u ravne tacne.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 8 najviše 10 minuta! Veoma je važno da pratite vreme pečenja deserta, zato što unutra treba da bude tečan a da spolja izgleda kao običan kolač.
Nakon što izvadite iz rernre čokoladni sufle ostavite da se ohladi oko 3 minuta, nakon toga okrenite kalupe u ravne tacne i lepo je da servirate sa kuglom sladoleda.
Važno je da znate, da ako želite da čokolada poteče, treba da servirate čokoladni sufle gostu ili vama odmah nakon što se ispeče. U protivnom nakon što se čokoladni desert ohladi, čokolada neće da isteče.