Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolnice»Ukusne pileće grudi sa sosom od pomorandže

Ukusne pileće grudi sa sosom od pomorandže

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Ukusne pileće grudi sa sosom od pomorandže
Fotografije: Ivelina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Raskoš na tanjiru - pileće grudi sa sokom od pomorandže"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g, bez kože i kostiju
  • pomorandže - 1 komad, organska
  • kačkavalj - oko 100 g
  • lešnici - 4 supene kašike ili bademi, krupnije isečeni
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike, ekstra virgin
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić - 1 prsohvat
  • brašno - 40 g , za valjanje filea
  • sok od pomorandže
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • malinovo ulje - 2 supene kašike ili ulje
  • skrob od krompira - 1 supena kašika (ili drugo bez glutena)
  • sok od pomorandže - 200 ml, organski
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • porto - oko 100 ml, belo ili drugo desertno
  • pistaći - za posipanje ili krupnije isečeni bademi
* merne jedinice

Način pripreme

Ove pileće grudi su dovoljno elegantne za mnogo prazničnih povoda i voečera sa prijateljima. Prirpemaju se lako i neverovano su ukusne i aromatične. Kombinacija sa šparglama i pomorandžom je klasika i preporučujemo vam.

Dobro operite pomorandžu, osušite i isecite na dva dela, jedan deo oljuštite i odvojite unutrašnjost za nadev, drugu polovinu isecite na tanke kriške za dekoraciju. Ako želite propržite u maslacu kriške pomorandže.

Napravite pileće vreteno, tako što isečete grudi na pola po širini, stavite između streč folije ili papira, pritisnite i razvucite oklagijom dok piletina ne postane debljine oko 1 i 1/2 cm.

Namažite pileće grudi uljem ili maslinovim uljem. Pospite solju i biberom, i kurpnije isečenim bademima ili lešnicima.

Stavite pomorandžu, isečenu na kockice i kriške kačkavalja skamorca na svaki file.

Uvijte pileće grudi sa nadevom i učvrstite čačkalicom za zube.

Uvaljajte u brašno punjene pileće rolate.

Ugrejte ulje u tiganju sa jednom kockicom maslaca dok ne provri. Dodajte pileće grudi i pržite dok ne dobiju zlatnu koricu sa svih strana 5 minuta.

Prelijte pržene pileće grudi Portom (desertnim vinom) i ostavite da se dinstaju dok se ne glazira meso i dok vino ne ispari.

Nakon toga dodajte sok od pomorandže (preporučuje se sveže isceđen) sa skrobom i aromatizujte korom od pomorandže.

Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte još 8-10 minuta dok se sos ne zgusne.

Ako sok od pomornadže postane gust, dodajte malo soka ili vino i nemojte se plašiti. Ostavite minut na vatri i mešajte.

Nakon što se sos skuva, dodajte malu kockicu maslaca i promešajte.

Isecite pileće grudi na kriške i servirajte sa sosom od pomorandže, servirajte jelo sa kriškama pomorandže i šparglama.

Obavezno pripremite i probajte - recept za ove ukusne pileće grudi sa sosom od pomorandže je remek-delo ukusa i mirisa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: