Način pripreme
Ove pileće grudi su dovoljno elegantne za mnogo prazničnih povoda i voečera sa prijateljima. Prirpemaju se lako i neverovano su ukusne i aromatične. Kombinacija sa šparglama i pomorandžom je klasika i preporučujemo vam.
Dobro operite pomorandžu, osušite i isecite na dva dela, jedan deo oljuštite i odvojite unutrašnjost za nadev, drugu polovinu isecite na tanke kriške za dekoraciju. Ako želite propržite u maslacu kriške pomorandže.
Napravite pileće vreteno, tako što isečete grudi na pola po širini, stavite između streč folije ili papira, pritisnite i razvucite oklagijom dok piletina ne postane debljine oko 1 i 1/2 cm.
Namažite pileće grudi uljem ili maslinovim uljem. Pospite solju i biberom, i kurpnije isečenim bademima ili lešnicima.
Stavite pomorandžu, isečenu na kockice i kriške kačkavalja skamorca na svaki file.
Uvijte pileće grudi sa nadevom i učvrstite čačkalicom za zube.
Uvaljajte u brašno punjene pileće rolate.
Ugrejte ulje u tiganju sa jednom kockicom maslaca dok ne provri. Dodajte pileće grudi i pržite dok ne dobiju zlatnu koricu sa svih strana 5 minuta.
Prelijte pržene pileće grudi Portom (desertnim vinom) i ostavite da se dinstaju dok se ne glazira meso i dok vino ne ispari.
Nakon toga dodajte sok od pomorandže (preporučuje se sveže isceđen) sa skrobom i aromatizujte korom od pomorandže.
Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte još 8-10 minuta dok se sos ne zgusne.
Ako sok od pomornadže postane gust, dodajte malo soka ili vino i nemojte se plašiti. Ostavite minut na vatri i mešajte.
Nakon što se sos skuva, dodajte malu kockicu maslaca i promešajte.
Isecite pileće grudi na kriške i servirajte sa sosom od pomorandže, servirajte jelo sa kriškama pomorandže i šparglama.
Obavezno pripremite i probajte - recept za ove ukusne pileće grudi sa sosom od pomorandže je remek-delo ukusa i mirisa.
Prijatno!