Čokoladna sladoled torta za tople dane

13/03/2020
"Ne postoje previše topli dani, postoji samo nedovoljno velika Čokoladna sladoled torta"
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja, kristal
  • pavlaka - 1 šolja
  • čokolada - 1 komad, 90 g po izboru
  • kora - 1 komad, gotova po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo žumanca i belanca u njih dodajemo po pola čaše šećera i umutimo sneg od belanaca.

Žumanca umutimo dok ne pobele sa malo vanile. Umutimo i pavlaku posebno.

Kad umutimo sve sasjtoke, dodajemo u belanca pavlaku i nakon toga dodajemo žumanca.

Izrendamo pola čokolade i ponovo promešamo.

Imam prethodno pripremljenu koru. U kalup za kuglof stavljamo koru, sipamo smesu za sladoled. Stavljamo sladoled tortu u zamrzivač da se stegne nekoliko sati.

Preostalu rendanu čokoladu koristimo za ukrašavanje torte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar