Veganska sirova čokoladna torta

17/03/2020
"Ova veganska torta je zaista savršena "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano445
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • orasi - 200 g
  • urme - 17 komada
  • kokosovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • Za krem
  • avokado - 200 g
  • banane - 2 komada
  • kakao - 6 supenih kašika
  • kakao puter - 5 supenih kašika
  • urme - 6 komada
  • med - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo orahe u vodu na 4 sata, to je prvi korak u receptu za Vegansku sirovu čokoladnu tortu.

Iscedimo orašaste plodove i operemo ih pod mlazom vode. Prepržimo ih u teflonskom tiganju, pazeći da ne izgore.

Uzmemo kuhinjski robot i u njega stavimo pečene orahe i fino ih sameljemo. U njih dodamo urme, iz kojim smo izvadili nkošpice i po želji ih ogulili i stavljamo kokosovo ulje + prstohvat soli. Sve sameljemo da se dobije gusta smesa, slična testu.

Stavimo metalni prsten za tortu na odgovarajući poslužavnik i ravnomerno rasporedimo smesu od oraha.

U posudu blendera stavimo banane isečene na komade i avokado. Dodajemo i urme, kao i sve ostale sastojke za krem od avokada. Sve meljemo nekoliko minuta dok ne dobijemo gladak homogen veganski krem. Ako želite glađi krem, ogulite urme.

Sipamo krem na koru od oraha i izravnamo. Vegansku tortu stavljamo u frižider na nekoliko sati, a najbolje na jednu noć.

Po želji ohlađenu čokoladnu tortu dekorišemo kokosovim brašnom.

Unikatna sirova torta!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar