Način pripreme
Očistite boraniju i kuvajte je u posoljenoj vodi dok ne omekša. Procedite i ostavite sa strane.
Teleće šnicle začinite solju i biberom. Uzmite svežanj boranije i stavite ga na početak svake šnicle. Svaku šniclu uvijte u čvrst rolat i probodite čačkalicom da se ne odvije pri kuvanju.
Pospite rolate brašnom i uvaljajte ih dobro. U odgovarajuću šerpu ili duboki tiganj sipajte šolju maslinovog ulja. Stavite oljuštene čenove belog luka i pospite rolnice brašnom. Zapržite ih sa svih strana.
Sipajte belo vino, sačekajte nekoliko minuta da ispari alkohol i sipajte bujon od povrća.
Pokrijte posudu poklopcem i kuvajte rolnice 15-20 minuta.
Oljuštite i isecite na kocke krompir. Stavite ga u šerpu, pokrijte vodom (oko 2 prsta iznad nivoa krompira), posolite i skuvaje dok ne omekša.
Procedite i izgnječite presom za krompir pire. Stavite grudvu maslaca u topli pire i nekoliko kašika svežeg mleka. Promešajte pire dobro. Ne korisitite mikser, sa njim pire postaje gnjecav.
Skuvajte šargarepe dok ne omekšaju u blago posoljenoj vodi. Isecite ih na trake.
U odgovarajućem tanjiru napravite ružice od pira, stavite preko njega teleće rolnice, a sa strane preostalu boraniju i šargarepe. Prelijte sve sosom od dinstanja rolnica.
Servirajte teleće rolnice sa boranijom i krompir pireom odmah!