Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Pačiji želuci konfi

Pačiji želuci konfi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Pačiji želuci konfi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
18/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
10
"Pačiji želuci konfi su idealan izbor za meze, kao dodatak supi ili salati"

Potrebni sastojci

  • pačiji želuci - 1 kg, očišćeni
  • pačija mast - 1 kg
  • beli luk - 2 - 3 glavice
  • majčina dušica - grančica
  • lovorov list - 1 komad
  • so - 2 kašike, krupna
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćene pačije želuce promešajte sa krupnom morskom solju i ostavite ih da odstoje u frižideru 24 sata.

Operite želuce od soli, dobro ih ocedite i osušite.

U odgovarajuću posudu za rernu sipajte želuce i pačiju mast, koju ste prethodno istopili na slaboj vatri. Stavite glavice belog luka, kojima ste skinuli samo spoljni deo suve ljuske i koje ste lagano izgnječili, kako bi pustile aromu.

Za aromu dodajte i grančicu majčine dušice i lovorov list, ali ako slučajno te ukuse ne volite, možete ih slobodno izostaviti ili dodati začin prema vašoj želji.

Posudu poklopite, ali ne potpuno - ostavite mali otvor. Za ovu priliku su dobre zemljane posude, koje na poklopcima imaju malu rupu.

Stavite posudu u hladnu rernu i uključite je na nisku temperaturu - od 130 do 140 stepeni. Na ovaj način se pripremaju želuci u masnoći koja ih pokriva i sporo omekšavaju, a kada se skuvaju, postaju raskošni.

Vreme kuvanja je oko 3 sata, ali može potrajati i duže. Probajte ih i kada posatnu savršeno mekani, gotovi su.

Kada presečete pačije želuce, biće intenzivne crvenkaste boje, a ukus je jedinstven.

Pačiji želuci konfi su idealan dodatak salatama, kao raskošno meze ili dodatak supama.

Možete ih konzervirati u masnoći, tako što ih stavite u tegle ili druge posude, koje se dobro zatvaraju, a čuvajte ih u frižideru. Beli luk i začine izbacite pre konzerviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: