Marinirana pečena teleća rebra

18/03/2020
"Marinirana teleća rebra, nakon kojih prosto oblizujemo prste "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleća rebra - 2 kg
  • med - 50 ml
  • soja sos - 50 ml
  • paradajz pire - 20 ml
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo teleća rebra na komade. Trudimo se da sečemo u sredini između dve kosti. Tako ćemo dobiti ravna rebra sa mesom sa obe strane.

U posudi pripremamo marinadu. Stavljamo med, soja sos i paradajz pire. Promešamo lepo dok se ne pomešaju sastojci. Po želji stavljamo kašičicu bibera.

Rebarca dodajemo u marinadu i lepo promešamo. Svi komadi treba da budu dobro namazani sa svih strana.

Stavljamo posudu u frižider na nekoliko sati. Ako imate mogućnost, ostavite jednu noć, najbolje je. Meso će lepo upiti sos i biće ukusnije i krehko.

Marinirana teleća rebra se peku u plehu u koji smo dodali 1/3 šolje vode. Uvijemo pleh folijom i pečemo na 220-230 stepeni sat vremena.

Nakon toga otkrijemo pleh i smanjimo rernu na 200. Pečemo sa obe strane po dvadesetak minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar