Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Rebarca»Pržena teleća rebra

Pržena teleća rebra

Pržena teleća rebra
Fotografije: Vilhelmina Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
360 min.
Porcije
5
"Za sve ljubitelje ukusne hrane imamo jedan fantastičan predlog danas pržena teleća rebra sa nežnim sosom i mnogo aromatičnih začina"

Potrebni sastojci

  • teleća rebra - 2 kg
  • pavlaka - 250 ml
  • celer - 2 stabljike
  • praziluk - 2 stabljike
  • ruzmarin
  • kari
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • žalfija
  • pačja mast
  • maslac
  • ulje
  • beli luk
  • slanina
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte žalfiju, ruzmarin, kari, alevu papriku, čubar i biber.

Premažite teleća rebra ovom smesom sa svih strana.

Zagrejte 1 kašiku pačije masti i 1 kašiku maslaca sa 2 kašike ulja i dodajte 5 čenova belog luka.

Stavite rebra po 10 minuta sa obe strane. Poređajte rebra u pleh preko praziluka i celera.

Poređajte slaninu isečenu na tanke listove odozgo.

Napravite zapršku od ulja i aleve paprike i prelijte sve.

Dodajte oko 300 ml vode i dobro zatvorite pleh aluminijumskom folijom sa svih strana.

Pečite oko 5 sati na 200 stepeni.

Nakon toga napravite sos za rebra. Redukujte pavlaku sa delom sosa od pečenja rebara.

Poslužite pržena teleća rebra sa ruzmarinom i belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: