Način pripreme
Isperite rebra hladnom vodom da biste uklonili komadiće kostiju iz presečenog dela.
Oljuštite povrće i isecite ga na kolutove. Pomešajte sve začine. Po povrću lagano pospite začin i na dno pleha poređajte prvo kolutiće crnog luka, zatim krompir i na kraju šargarepu.
Teleća rebra obilno prekrijte preostalom mešavinom začina, najbolje najmanje pola sata pre pečenja.
Na kraju poređajte rebra stranom gde je meso na dole prema povrću. Dodajte maslac u malim komadićima na rebra.
Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom. Zagrejte rernu na 120 stepeni i stavite pleh na oko 3-3, 5 sata.
Pola sata pre gašenja skinite foliju sa tepsije sa telećim rebarima po američkom receptu.
Pogledajte još tajni sočnih telećih rebara i saznajte koliko dugo se kuvaju rebra na roštilju ili u rerni.