Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Različiti rižoto sa cveklom i orasima

Različiti rižoto sa cveklom i orasima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Različiti rižoto sa cveklom i orasima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
2
"Ovaj rižoto ima svoje mišljenje i da znate kako je ukusno ..."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 160 g (80 g po porciji), okruglog zrna
  • cvekla - 1 glavica, skuvana
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 40 g
  • orasi - 8 polovina
  • kozji sir - oko 60 g
  • crveno vino - 45 ml, kvalitetno, jako, aromatično
  • bujon - oko 600 ml, od povrća
  • maslac - 10 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Dobro skuvanu cveklu ispasirajte.

Nasecite luk i beli luk na sitno i upržite ih u maslinovom ulju, dok ne omekšaju. Sipajte pirinač i mešajte 1-2 minuta, a nakon toga dolijte vino i kada alkohol ispari (još 1-2 minuta), dodajte pire od cvekle i deo bujona.

2. Mešajte dok pirinač ne upije tečnost, pa dodajte još bujona i tako 1-2 puta. Ovaj proces traje oko 13 minuta. Pirinač ne treba da se raskuva, već da ostane al dente.

3. Dodajte maslac i veći deo kozjeg sira, koje ste izmrvili. Promešajte na kratko, da se sve sjedini i da smesa postane kremasta.

4. Podelite rižoto na porcije i odozgo ga pospite izmrvljenim orasima i preostalim kozjim sirom.

Poslužite rižoto sa cveklom i orasima odmah.

Veoma interesantan, različit rižoto, kojim ćete sigurno pobrati ovacije, ne samo zbog jarke boje, već i zbog fantastičnog ukusa.

Uspešno i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: