Domaći nektar od manga, jagode i banane

19/03/2020
"AKo želite da budete sigurni da nektar nema konzervanse i veštačke boje, trebaće vam ovaj proveren recept "
Priprema5 min.
Ukupno5 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mango - 120 g (gramaža bez kore)
  • banane - 1 komad, oko 120 g bez kore
  • jagode - 120 g, očišćene od listića
  • limun - 1/2 komada
  • voda - 400 - 500 ml
  • šećer - oko 50 g
  • led - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno voće isecite na komade i stavite u blender.

Dobro je da bude zrelo i mekano. Limun stavite oljušten od kore, bez belih delova i semenki.

Stavite šećer i sameljite sve oko 5 minuta da bude savršeno glatko pire.

Sipajte vodu i lepo promešajte.

Možete razrediti nektar i sa malo vode, da bude gušći ili sa više da bude ređi.

Šećer takođe regulišite po ukusu.

Sipajte domaći nektar u čaše i servirajte sa ledom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar