Celo punjeno jagnje na ražnju

Celo punjeno jagnje na ražnju

Celo punjeno jagnje na ražnju
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 3
19/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema120 min.
Skuvaj240 min.
Ukupno360 min.
Porcije40
"Predlažemo vam recept za celo punjeno jagnje - ukoliko vam je prvi put"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnje očistimo i posolimo unutra.

Jagnjeće iznutrice za nadev za punjenje jagnjeta dobro operemo i skuvamo u posoljenoj vodi oko 40 minuta, bujon sačuvamo, a jagnjeće iznutrice sitno iseckamo.

U 700 ml ulja propržimo sitno iseckan mladi luk, dodajemo prethodno opran pirinač i pržimo dok ne postane providan.

Dodajemo alevu papriku, biber i bujon u odnosu 1:1 pirinač-bujon.

Čim pirinač upije vodu, dodajemo kuvane iznutrice i zelene začine, sve promešamo.

Punimo stomak jagnjeta, nakon toga ušivamo.

Preostalo ulje pomešamo sa solju i alevom paprikom i ovom smesom dobro natrljamo jagnje spolja.

Stavljamo na ražanj i vrtimo oko 4 sata, periodično naprskamo vodom ili lojem.

Dok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: