Celo punjeno jagnje na ražnju
Пълнено цяло агне
Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Celo punjeno jagnje na ražnju

Celo punjeno jagnje na ražnju

stanimira karadjovastanimira karadjova
Kuvar
73625917
Celo punjeno jagnje na ražnju
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 4
19/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
360 min.
Porcije
40
"Predlažemo vam recept za celo punjeno jagnje - ukoliko vam je prvi put"

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1 komad, oko 15 kg
  • ulje - 900 ml
  • pirinač - 1 kg
  • mladi luk - 4 veze
  • so - po ukusu
  • biber
  • aleva paprika - 1 paket
  • nana - 3 veze
  • selen - 2 veze
  • jagnjeće iznutrice - 1 komplet
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnje očistimo i posolimo unutra.

Jagnjeće iznutrice za nadev za punjenje jagnjeta dobro operemo i skuvamo u posoljenoj vodi oko 40 minuta, bujon sačuvamo, a jagnjeće iznutrice sitno iseckamo.

U 700 ml ulja propržimo sitno iseckan mladi luk, dodajemo prethodno opran pirinač i pržimo dok ne postane providan.

Dodajemo alevu papriku, biber i bujon u odnosu 1:1 pirinač-bujon.

Čim pirinač upije vodu, dodajemo kuvane iznutrice i zelene začine, sve promešamo.

Punimo stomak jagnjeta, nakon toga ušivamo.

Preostalo ulje pomešamo sa solju i alevom paprikom i ovom smesom dobro natrljamo jagnje spolja.

Stavljamo na ražanj i vrtimo oko 4 sata, periodično naprskamo vodom ili lojem.

Dok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: