Način pripreme
Prvi korak prirpeme ove specijalne torte sa pavlakom - odvajamo žumanca od belanaca.
Belanca umutimo na čvrst sneg sa prstohvatom soli, u njih dodajemo žumanca, jedno po jedno, nakon svakog dobro umutimo, dodajemo ulje i toplu vodu, na kraju brašno sa vanilom i pršakom za pecivo.
Od ove smse pečemo 3 kore prečnika - 28 cm, 3 kore - 22 cm i 3 kore 16 cm.
Kore pečemo na 180 stepeni oko 10 minuta svaku.
Priprema krema za nadev:
U delu mleka pomešamo skrob i jaja. Preostalo mleko i šećer stavljamo na vatru pre nego što provri, dodajemo smesu sa skrobom i mešamo dok se ne zgusne, dodajemo izlomljenu čokoladu i ostavljamo krem da se ohladi, pokrivamo folijom da se ne hvata korica.
Umutimo pavlaku i pomešamo sa kremom.
Pripremamo krem sa maslacem:
Prosejemo šećer u prahu dva puta i umutimo sa mekanim maslacem i margarinom dok ne dobijemo mekan krem za tortu.
Za ovu svadbednu tortu sastavljamo tri torte posebno sa kremom za nadev, svaku tortu stavljamo na tvrdu podlogu prečnika kao torta. Namažemo kremom sa maslacem i stavljamo u frižider.
Razvučemo sa malo šećera u prahu fondan na koru debljine 1 cm.
Nakon što se krem od maslaca stegne, pokrivamo fondanom.
Kada i tri kore budu potpuno gotove, počinjemo da sastavljamo spratove za našu prazničnu tortu.
Prvo stavljamo tamo gde će torta stajati, obeležimo tačno gde će stajati gornji nivo i u unutrašnjost kruga stavljamo 4 štapića bambuda (može i više ako je torta veća), odsečemo ih makazama ravno sa nivoom torte i na svaki pažljivo stavljamo drugi sprat zajedno sa postoljem.
Tako uradimo i sa sledećim spratom.
Ukrašavamo i naša praznična torta na spratove je gorova!