Način pripreme
Začinite rebra solju i biberom.
Sipajte vino i vodu u odgovarajući pleh. Dodajte lovorov list, piment i biber u zrnu.
Stavite malu rešetku u pleh i odozgo poređajte ukusna teleća rebra.
Uvijte folijom i pecite sat vremena i 30 minuta na 280 stepeni i još toliko na 150 stepeni.
Za pire od paškanata oljuštite i skuvajte paškanat i krompir.
Ocedite, dodajte maslac i dok je još toplo izgnječite.
Začinite solju i muskatnim oraščićem.
Nakon pečenja rebra u plehu ostaje bujon, koji je predivan za pravljenje sosa.
Procedite ga. Rastopite 150 g maslaca i dodajte u njega 1 supenu kašiku brašna.
Pržite i prelijte bujonom iz rebara. Promešajte i skinite sa vatre.
Prilikom serviranja prelijte teleća rebra pireom od paškanata i sosom.