Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Rebarca»Ukusna teleća rebarca

Ukusna teleća rebarca

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Ukusna teleća rebarca
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
2
"Evo ih naša omiljena teleća rebarca"

Potrebni sastojci

  • teleća rebarca - 600 g, mesnata
  • Za mariniranje
  • med - 1 supena kašika
  • soja sos
  • senf
  • dimljena aleva paprika
  • so
  • crni biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih sastojaka za mariniranje pravimo marinadu za rebarca koju dobro mešamo metalnom žicom za mućenje. Očistimo meso i oblikujemo u komade jednake veličine.

Svaki komad teletine dobro umačemo u marinadu.

Ostavljamo u frižideru barem na 2 sata, najbolje na jedan dan i jednu noć.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C na barem sat i po vremena ispod folije i na još 15-20 minuta bez folije kako bi se dobro zapekla.

Vreme pripremanja zavisi od debljine i mekoće telećih rebaraca, tako da može da varira.

Ako je meso ukusnih telećih rebaraca žilavije, može u marinadu da se doda malo svetlog piva ili belo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: