Torta plombir od višanja

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Torta plombir od višanja
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
19
"Torta sa pavlakom koja ostavlja utisak, zauzima dostojno mesto na trpezi za svaki praznik"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • kravlji maslac - 60 g
  • sveže mleko - 120 ml
  • prašak za pecivo - 7 g
  • brašno - 165 g
  • so - 1 prstohvat
  • vanilin šećer
  • plombir
  • sveže mleko - 50 ml
  • tečna pavlaka - 25 ml
  • bela čokolada - 25 g
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 23 g
  • kukuruzni skrob - 4 g
  • želatin - 3 g
  • voda - 18 ml
  • pavlaka - 80 ml
  • konfi
  • višnje - 250 g, zamrznute ili slatko /može i maline/
  • šećer - 150 g
  • kukuruzni skrob - 12 g
  • krem
  • krem sir - 400 g
  • tečna pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 90 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i šećer 8-10 minuta, dodajte suve sastojke i na kraju toplo mleko i maslac (prethodno ostavljane da provri na tihoj vatri).

Pečemo na 180 stepeni u kalupu 20 cm. Nakon što se ohladi, koru za tortu sečemo na 4 dela.

Prelazimo na pripremu plombira.

Čokoladu prelivamo sa 25 ml tople pavlake i ostavljamo da se rastopi.

Šeće i žumanca lagano umutimo, dodajemo skrob i mleko i mešamo na pari dok se ne zgusne.

Nakon toga dodajemo čokoladu, rastvoreni želatin i preostalu pavlaku, umućenu malo.

Smesu siapmo u obruč 18 cm, uvijen streč fojijom i zamrznemo 2-3 sata.

Za pripremu konfija treba da uradimo sledeće.

250 g zamrznutih višanja ili malina (ja sam koristila gotovo slatko) stavljamo u kaserolu, dodajemo 150 g šećera i 12 g kukkuruznog skroa i mešamo na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Pripremamo i krem.

Pavlaku umutimo sa šećerom i dodajemo krem sir, mutimo još 1 minut.

Na kraju prazničnu tortu sa pavlakom sastavljamo, ređamo koru, krem, slatko, krem.

Nakon što stavimo drugu koru, stavljamo zamrznuti plombir, mažemo tortu za specijalne prilike kremom, slatkom i stavljamo poslednju koru.

Dobijamo lepu i ukusnu tortu Plombir od višanja, ukrašavamo po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: