Torta sa grizom bez pečenja

25/03/2020
"Jednostavna i ukusna torta sa nežnim kremom od griza, koja nam je od danas omiljena "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano854
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo keks u secku. Rastopimo maslac i dodajemo u njih.

Pleh sa obručem obložimo streč folijom i po ivicama sipamo smesu od keksa. Dnom čaše pritiskamo dno dok ne oblikujemo koru. Ostavljamo u frižideru da odstoji minimum 30 minuta.

U šerpu sa dnom koje se ne lepi sipamo sveže mleko, šećer i vanilu i ostavljamo da provri. Lagano sipamo griz uz neprestano mešanje dok ne dobijemo gust krem sa grizom.

Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.

Prelivamo koru mlečnim kremom i vraćamo u frižider.

Imala sam malo keksa koji je ostalo i stavila sam ga u krem. Posebno ako vam se čini da je redak, upije i steže se brzo.

Ugrevamo pavlaku i pre ne go što provri, isključujemo i dodajemo mrvljenu čokoladu.

Ostavljamo čokoladnu glazuru 2 minua i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Prelivamo hladan krem i posipamo griz tortu orasima ili kokosovim brašnom - kako ko želi.

Imate raskošnu i laku tortu sa grizom bez pečenja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar