Način pripreme
Sečemo pileće grudi na kocke i stavljamo ih u posudu, gde smo prethodno promešali sve sastojke za marinadu za piletinu. Mešamo dobro meso sa marinadom, da se začini sa svih strana.
Dobro je da imate više vremena da se meso dobro marinira. Stavljamo ih u frižider na nekoliko sati, ja sam ih držala tri sata. Ako nemate mnogo vremena dobro je da odstoje bar pola sata.
Uzimamo drveni ražnjić, nakvasimo ga prethodno hladnom vodom i nanižemo već začinjene parčiće mesa za pileće ražnjiće.
Umestp papira za pečenje koristila sam foliju, prekrivši dno posudde i poređala šiš odozgo. Ostalo mi je malo marinade i prelila sam blago svaki ražnjić po malo.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventiraltorom oko 20-25 minuta. Ja sam pekla 22 minuta.
Serviramo krhke pileće ražnjiće iz rerne sa mlekom sa omiljenim sosom i salatom :))
Nek vam je slatko!