Testenina sa rikotom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
27/03/2020
"Danas smo na aromatičnoj testenini sa rikotom, a vi - da li želite da probate našu "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isečen beli luk zapržimo na kratko. Tikvice isečemo na sitne kocke i zapržimo ih zajedno sa belim lukom. Kada postanu zlataste dodajemo i kobasicu takođe isečenu na sitno.

Dodajemo paradajz pire, razmućen sa malo vode, i začinjavamo majčinom dušicom, origanom i bosiljkom. Ako je kobasica slana, možete i da ne dodajete dodatnu so.

Testeninu skuvanu prema uputstvu na pakovanju dodajemo u sos i ostavljamo minut-dva dok se ne pomešaju ukusi.

Dodajemo na krupno isečen bosiljak i sklanjamo sa ringle. Pri serviranju garniramo sa 2-3 kašike rikote, svežim bosiljkom i narendanim parmezanom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar