Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa rikotom

Testenina sa rikotom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Testenina sa rikotom
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Danas smo na aromatičnoj testenini sa rikotom, a vi - da li želite da probate našu"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 250 g
  • tikvice - 2 komada
  • kobasica - 250 g 8šunka, slanina, frankfurteri)
  • rikota - 100 g
  • bosiljak - 1/2 vezice, svež
  • paradajz pire - 250 ml
  • beli luk - 2 čena
  • parmezan
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isečen beli luk zapržimo na kratko. Tikvice isečemo na sitne kocke i zapržimo ih zajedno sa belim lukom. Kada postanu zlataste dodajemo i kobasicu takođe isečenu na sitno.

Dodajemo paradajz pire, razmućen sa malo vode, i začinjavamo majčinom dušicom, origanom i bosiljkom. Ako je kobasica slana, možete i da ne dodajete dodatnu so.

Testeninu skuvanu prema uputstvu na pakovanju dodajemo u sos i ostavljamo minut-dva dok se ne pomešaju ukusi.

Dodajemo na krupno isečen bosiljak i sklanjamo sa ringle. Pri serviranju garniramo sa 2-3 kašike rikote, svežim bosiljkom i narendanim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: