Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana Testa»Srca od krompira

Srca od krompira

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2486171160
Srca od krompira
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 4
30/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
"Serviramo vam srce na tanjiru - u obliku slanog peciva od krompira"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g, kuvan
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so
  • majčina dušica
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 250 g
  • kačkavalj - 150 g
  • sir - 100 g
  • semenke - za posipanje
  • brašno - koliko je potrebno
* merne jedinice

Način pripreme

Mrvljeni sir i rendani kačkavalj pomešamo sa jednim jajetom i belancem drugog. Drugo žumance odvajamo za premazivanje srca od krompira.

Dodajemo maslac, prethodno rastopljen i ohlađen. Dobro promešamo. Sodu pomešamo sa kiselim mlekom i nakon što nadođe dodajemo u smesu. Dodajemo nekoliko prstohvata majčine dušice i so po ukusu, dodajemo u smesu. Dodajemo nekoliko prstohvata majčine dušice i so po ukusu (kod slanijih sireva i/ili kačkavalja može biti potrebno da se dodaje so dodatno.

Kuvani krompir dobro izgnječimo i pomešam osa ostalim sastojcima dok ne dobijemo homogenu smesu. Dodajemo brašno dok ne dobijemo srednje meko testo koje se ne lepi.

Razvučemo na brašnom posutoj površini i oblikujemo uz pomoć kalupa po izboru. Poređamo slano pecivo u pleh, obložen papirom za pečenje i namažemo umućenim žumancem.

Po želji posipamo miksom semenki ili začina. Pečemo dok ne dobiju zlatnu boju u prethodno ugrejanoj rerni oko 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: