Način pripreme
Isecite luk, beli luk i šargarepu. U šerpi zagrejte šolju maslinovog ulja i ispržite isečeno povrće 4-5 minuta.
Dodajte opran i isečen spanać. Sipajte šolju tople vode, poklopite posudu i dinstajte 10 minuta.
Sipajte litar tople vode i kada provri dodajte dve kašike pirinča. Kuvajte čorbu 15 minuta, nakon toga sipajte šolju vode u kojoj ste razmutili kašiku brašna.
Ostavite čorbu od spanaća da vri još 5 minuta. Sklonite posudu sa ringle i začinite prstohvatom sveže nane.
U posudi umutite žičanom mutilicom 2-3 kašike kiselog mleka sa jednim žumancem. Zagrebite kutlačom čorbu i sipajte u zapršku.
Vratite i šerpu mešajući neprestano. Servirajte toplu vegetrijansku čorbu sa narendanim kuvanim jajetom i namrvljenim sirom.
Nek vam je slatko uz ovu čorbu od spanaća sa kuvanim jajima!