Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija sa salamom i povrćem

Janija sa salamom i povrćem

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Janija sa salamom i povrćem
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Evo jednog ekonomičnog recepta za janiju sa salamom i povrćem"

Potrebni sastojci

  • salama - 200 g (kamčija, teleća ili hamburška)
  • krompir - 5 - 6 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • svež kupus - 200 g
  • praziluk - 1 struk
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • brašno - 1 - 2 kašičice
  • peršun
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i isečemo na sitno kupus i praziluk. Krompir ljuštimo i sečemo na kocke. Ljuštimo i šargarepu i narendamo.

U malo ulja zapržimo na kocke isečenu salamu i kada je gotova izvadimo iz masnoće. U u istu salamu stavljamo praziluk, kupus, šargarepu, sipamo malo vodice i dinstamo, dok ne uvri tečnost. Tada posipamo biber po ukusu, alevu papriku (2 kašičice) so i brašno (1-2 kašičice).

Sipamo toplu vodu do nivoa sastojaka u kada provri sipamo krompir. Dodajemo i isečen peršun.

Kuvamo janiju dok ne bude gotova - dobro da se skuvaju svi sastojci, a nekoliko minuta ranije skidamo sa ringle, dodajemo i zapržene parčiće kobasice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: