Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa lavaš hlebom i jajima

Pita sa lavaš hlebom i jajima

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pita sa lavaš hlebom i jajima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ova pita sa lavašem i jajima će privući vašu pažnju, u suštini već ste poželeli da je probate, zar ne"

Potrebni sastojci

  • lavaš - 1 pakovanje pravougaonih kora
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sir - 300 g
  • ulje - 150 ml
  • kisela voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja pomoću žičane mutilice.

U njih se dodaju kiselo mleko, sveže mleko i soda.

Smesa se promeša, nakon toga se dodaje namrvljeni sir. Dno pravougaone posude za pečenje se maže, stavlja se list lavaš hleba i maže se uljem.

Raspoređuje se deo nadeva i stavlja se drugi list, sledi nadev, list i tako dok se ne potroše sastojci. Završava se nadevom.

Pita sa sirom se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.

Gotova gibanica se dok je još vruća preliva kiselom vodom i pokriva pamučnom krpom da se potpari.

Brza i uksuna pita sa lavaš hlebom i jajima, pogodna za doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: