Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lenja lazanja sa lavaš hlebom

Lenja lazanja sa lavaš hlebom

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
1334280343
Lenja lazanja sa lavaš hlebom
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 5
06/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako osećate lenji glas na ramenu, nema problema - ostavite ga tamo, a vi napravite ovu lenju lazanju sa lavašem"

Potrebni sastojci

  • lavaš - 5 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • luk - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • isečena mirođija
  • so
  • za sos
  • sveže mleko - 0, 5 šolje
  • kukuruzno brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite mleveno meso u tiganju 3-4 minuta.

Posolite malo i prebacite u tanjire zajedno sa mašću koja je ostala.

U istom tiganju propržite sitno iseckani luk i paradajz, dodajte svežu mirođiju.

Pripremite mlečni sos:

Pomešajte brašno i mleko, dodajte so i ostavite da provri, skinite da vatre (sos će se malo zgusnuti).

U namazani kalup stavite slojeve:

- lista tankog jermenskog lavaša,

- mleveno meso,

- lavaš,

- smesu od povrća,

- lavaš.

I tako dok ne potrošite sastojke.

Poslednji lavaš odzgo namažite mlečnim sosom, pospite rendanim kačkavaljem i lazanju pecite u u rerni na oko 30-40 minuta dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Neka vam je slatko sa ovom ukusnom lenjom lazanjom sa lavašem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: