Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Domaći humus sa leblebijama i sušenim paradajzom

Domaći humus sa leblebijama i sušenim paradajzom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Domaći humus sa leblebijama i sušenim paradajzom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Super ukusan humus sa leblebijama i sušenim paradajzom, zbog koga se kriške ređaju jedna po jedna"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 konzerva
  • sušeni paradajz - oko 50 - 100 g
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • aleva paprika - prstohvat
  • kumin
  • sok od limuna
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj humus sa sušenim paradajzom se ocedi jedna konzerva leblebija.

Sipamo je u blender i dodajemo so, biber, kumin, malo soka od limuna, prstohvat aleve paprike, čen belog luka i ulje (ili maslinovo ulje).

Sve se samelje dok se ne dobije homogena smesa.

Nakon toga sečemo sušeni paradajz iz tegle i mešamo sa pripremljenim humusom.

Probajte ovaj domaći humus sa leblebijama i sušenim paradajzom - sigurna sam da će vam se svideti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti