Način pripreme
Isecite luk na sitno. U posudu stavite mleveno meso i dodajte na sitno isečen luk.
Pasirajte beli luk i dodajte.
Odvojte belance i dodajte, žumance ćemo iskoristiti za pohovanje. Začinite solju i biberom.
Natopite u vodi suve kriške hleba, iscedite ih blego od vode i dodajte zajedno sa brašnom i prezlama. Isecite peršun na sitno i stavite u smesu, promešajte sve sastojke.
Umutite žumance sa malo svežeg mleka.
Stavite maslac u tiganj u kome ćete pržiti ćuftice, stavite na ringlu da se istopi.
Uzmite smesu i oblikujte ćuftice, uvaljajte u brašno, posle potopite u jaje sa svežim mlekom i opet uvaljajte u brašno. Ako želite, možete da koristite i prezle.
Stavite češke ukusne ćuftice da se prže u već zagrejanom maslacu.
Servirajte vaše ćuftice sa omiljenim sosom.