Način pripreme
U duboku posudu stavljamo mleveno meso i začinjavamo začinima (peršun se iseče na sitno) i solju po ukusu. U istu posudu redom rendamo očišćene i oprane: luk, papriku i krompir i rukama sve zamesimo, da se dobije homogena smesa.
Kačkavalj se iseče na male kocke, nakon toga pripremamo posudu u kojoj ćemo peći i blago je mažemo uljem (može da se zameni papirom za pečenje).
Nakon što je smesa gotova, uzimamo po malo od nje, blago je pritiskamo rukama, stavljamo po sredini kocku kačkavalja i uvijamo, tako da se dobiju srednje velike ćuftice.
Ređamo gotove ćuftice u posudu i čim smo završili sa njihovim oblikovanjem stavljamo ih da se peku u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne dobiju prijatnu koricu. Pečenje oduzima od 15 do 25 minuta u zavisnosti od rerne.
Nakon što su gotove ćuftice izvadimo ih iz posude i serviramo, dok su tople, da još bude tečan kačkavalj.
Ćuftice su mnogo lagane i mnogo mnogo ukusne.