Način pripreme
Sočivo se kuva oko 15-20 minuta dok se potpuno ne skuva. Kada je gotovo, uz pomoć cediljke se ocedi od vode i ostavi u posudi.
Šargarepa, paprika, luk i beli luk se iseku veoma sitno ili stavljaju u seckalicu. Dinstaju se u manjoj šerpi sa malo vode da omekšaju. Kada je gotovo, sipaju se preko sočiva.
Dodaju se začin i sve se pomeša. Dodaje se brašno da se dobije lepljiva i gušća smesa. Ostavlja se u frižideru oko sat vremena.
Ćuftice se mogu pripremati u zagrejanom tiganju. Oblikuju se navlaženim rukama. Posle 3 minuta se proverava da li su ispečene i okreću se.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta na papiru za pečenje.
Ćuftice od povrća možete poslužiti sa mlečnim ili pesto sosom.
Brze i ukusne ćuftice od crvenog sočiva!