Način pripreme
Izrendajte luk na sitno rende. Dodajte ga u mleveno meso, dodajte prezle rastvorene u vodi, jaje i začine.
Umesite mleveno meso i ostavite da upije začine.
Oljuštite luk, isecite ga na sitno i stavite u posudu za pečenje s masnoćom, a posudu u rernu.
Dodajte šergarepu i paprike, isečene na parčiće i izdinstajte na kratko. Dodajte alevu papriku, nalijte malo vode da prekrije povrće i kuvajte dok povrće ne omekša.
Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije parčiće, Stavite ga zajedno s paradajzom u posudu za pečenje.
Formirajte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i naređajte u posudu za pečenje.
Dodajte koncentrat paradajza, začinite solju i začinima. Dodajte još tople vode ako je neophodno i kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.
Pre nego što je gotovo, promešajte 2-3 kašike brašna s malo vode i zgusnite sos.
Garnirajte sa svežim peršunom.