Boranija na grčki način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
09/04/2020
"Boranija po grčkom receptu, koju spremamo brzo i obožavamo je "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 525
  • Pregledi tokom meseca203
  • Pregledi tokom sedmice33
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 450 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 č4na
  • paradajz - 2 srednja oljuštena (ili iz konzerve - 150 - 180 g)
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • čili - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • cimet - 1/2 kašičice
  • med - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Boranija je mnogo korisna za telo. Sadrži vitamine A, B, C, E kao i folnu kiselinu, kalijum, magnezijum, cink i vlakna.

Redovno uzimanje ove namirnice može da smanji verovatnoću od srčenog udara i da sačuva lepotu i zdravlje kože.

Zbog toga, niskokalorična boranija se često koristi u jelima kod ljudi koji su na dijeti.

Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi oko 6-7 minuta. Sipajte skuvanu (al dente) boraniju u cediljku i isplaknite hladnom tekućom vodom, osušite.

Ako koristite zamrznutu dodajte je u ostalo povrće, ne odmrzavajući je!

Oljuštite i isecite luk.

Oljuštite i isecite čenove belog luka. Stavite u duboki tiganj sa maslinovim uljem isečen luk i beli luk.

Zapržite dok luk ne postane prozračan i ne postane blago braon. Dodajte isečen i oljušten paradajz sa začinima i dinstajte dva minuta.

Dodajte boraniju i šolju vina sa kašičicom meda i pola kašičice cimeta. Zatvorite poklopcem i dinstajte oko 8-10 minuta ili dok ne ostane na masnoći.

Servirajte posuto limunom. Boranija na grčki način je mnogo ukusna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar