Francuski majonez

Francuski majonez
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
20
"Domaći francuski majonez - ukusniji nismo probali"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • senf - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • sok od limuna - 2 - 3 kapi
  • ulje - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Razbite jaje u posudu ručnog miksera.

Dodajte so, sok od limuna, senf i ulje. Stavite ručni mikser na dno posude i uključite na veliku brzinu.

Izvlačite blago i postepeno na gore, dok ne stignete do površine.

Ponovite nekoliko puta proceduru.

Čim domaći majonez postane gust, isključite.

Francuski majonez zatvorite poklopcem i ostavite nekoliko sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: