Način pripreme
Za koru: Mikserom umititi belanca, dodati šećer i mutiti mikserom u čvrst šam. Dodati mleveni keks i lagano izmiksati.
Smesu uliti u uljem podmazan i brašnom posut pleh srednjih dimenzija. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Gotovu koru izvaditi uz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se ohladi.
Priprema fila: Mikserom umutiti žumanca, šećer i vanilin šećer, skuvati ih napari, dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne rastopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Skloniti šerpu sa pare, umešati margarin i dobro umutiti mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Tako vruć fil naneti preko ohlađene kore i ostaviti da se ohladi. Posuti mlevenim keksom.
Seći na štanglice, servirati i poslužiti.
Savet: Koristila sam mlevenu plazmu. Vi možete koristiti bilo koji mlečni keks-po sopstvenom izboru.
Prijatno!