Način pripreme
1. Prvi korak je spremanje tečne smese. Umutite veoma dobro šećer sa jajima mikserom. Nakon toga dodajete kiselo mleko, u kome ste promešali sodu i ponovo promešate. Dodajete ulje i vanilu i ponovo mešate.
2. Prosejete brašno zajedno sa praškom za pecivo i malo po malo uz neprestano mešanje ga dodajete u tečnu smesu i mutite dok se ne dobije glatka smesa.
3. Mažete kalup za kolač uljem i brašnom i sipate testo za kolač, ostavljajući jednu šolju njega, u koju dodajete kakao, da je obojite. Sipate kakao smesu ravnomerno preko smese od vanile, da dobijete dvobojan kolač.
4. Pečete kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, proveravajući da li je ispečen, bocnuvši ga čačkalicom.
Nakon što je jednostavni kolač sa kiselim mlekom gotov i ohladio se posipate šećerom u prahu.