Način pripreme
Istopite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte koru limuna, med i maslac i promešajte.
Počnite da dodajete u delovima brašno i umesite meko testo.
Ostavite ga da odmori na 30 min, nakon čega ga razvijte da se dobije tanka kora, od nje isecite trakice i uvijte ih oko kalupčića za kornete.
Poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 18-20 min.
Za krem istopite 3 supene kašike brašna u 300 ml svežeg mleka i prebacite u šerpu na ringli.
Dodajte 1 supenu kašiku meda, limunov sok, šećer u prahu i 1 kesicu vanile.
Neprestano mešajte dok krem sa limunom ne postane gust (5-6 minuta).
Na kraju u krem za kornete dodajte i maslac. Mešajte i sklonite sa vatre.
Gotovim kremom napunite kornete.
Po želji prelijte karamel glazurom.
Kornete sa limunom čuvajte u frižideru.