Način pripreme
Skuša se očisti od iznutrica, opere se i iseče na parčiće.
Posipa se solju, biberom i ostavlja se u tanjiru.
Očisti se luk i beli luk, luk se seče na parčiće može i na polu mesece.
U tiganju se zagreva ulje, zaprži se luk sa prstohvatom soli da omekša.
Konzerva paradajza se pasira i sipa u tiganj. Dodaje se lovorov list, so, šećer, čenovi nbelog luka.
Prebacuje se u posudu za pečenje od 26 cm, odozgo se poređaju parčići ukusne skuše, posipa se origanom.
Skuša u paradajz sosu se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova oko 30-35 minuta i gotovo.
Skuša sa paradajz sosom i lukom u rerni se servira posuta peršunom i limunom.
Ova ukusna pečena riba je jedinstvena đakonija - polizaćete prste!