Način pripreme
Dinstamo sitno isečen luk, čenove belog luka i šargarepu sa dve kašike ulja dok ne omekšaju.
Sipamo na dno posude u kojoj ćemo peći.
U istoj masnoći zapržimo na male kocke isečen pileći file.
Prelivamo sokom od paradajza i dinstamo oko 10 minuta. Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Sipamo preko smese od luka.
U tiganju zapržimo blago brašno sa dve kašike ulja i prelivamo pavlakom.
Zagrevamo minut. Sipamo ravnomerno preko pilećeg filea.
Sečemo paradajz na tanke kriške i poređamo odozgo na pripremljeno pečeno jelo.
Posipamo solju i biberom.
Pečemo dok ne bude gotovo oko 30 minuta.
Izvadimo i posipamo narendanim kačkavaljem.
Vraćamo piletinu sa povrćem i pavlakom u rernu na još pet minuta dok kačkavalj ne porumeni.