Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Piletina sa povrćem i pavlakom u rerni

Piletina sa povrćem i pavlakom u rerni

Potrebitel#181034Potrebitel#181034
Šegrt
235132
Piletina sa povrćem i pavlakom u rerni5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
85 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Pile sa povrćem i pavlakom u rerni - prepoznaćete ga po aromi"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad, srednje velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 4 kašike
  • pileći file - 2 komada
  • paradajz pire - 1 kašika ili 1 šolja soka
  • paradajz - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstamo sitno isečen luk, čenove belog luka i šargarepu sa dve kašike ulja dok ne omekšaju.

Sipamo na dno posude u kojoj ćemo peći.

U istoj masnoći zapržimo na male kocke isečen pileći file.

Prelivamo sokom od paradajza i dinstamo oko 10 minuta. Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Sipamo preko smese od luka.

U tiganju zapržimo blago brašno sa dve kašike ulja i prelivamo pavlakom.

Zagrevamo minut. Sipamo ravnomerno preko pilećeg filea.

Sečemo paradajz na tanke kriške i poređamo odozgo na pripremljeno pečeno jelo.

Posipamo solju i biberom.

Pečemo dok ne bude gotovo oko 30 minuta.

Izvadimo i posipamo narendanim kačkavaljem.

Vraćamo piletinu sa povrćem i pavlakom u rernu na još pet minuta dok kačkavalj ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: