Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Žilijen piletina sa pavlakom

Žilijen piletina sa pavlakom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Žilijen piletina sa pavlakom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ljudi koji vole da jedu su najbolji ljudi. Naročito ako su već jeli piletinu Žilijen sa pavlakom."

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 g pilećih grudi
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 1 teglica pasterizovanih
  • kiseli krastavčići - 3 kom.
  • pavlaka - 1 mala kutija kisele pavlake
  • topljeni sir - 3 kom
  • kačkavalj - 100 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckati luk i propržiti ga sa malo masnoće.

Dodati naseckano pileće meso, zatim pečurke i kisele krastavčiće.

Nasuti pavlaku, pobiberiti i malo posoliti, i na kraju dodati topljeni sir.

Sipati u tanjire dok je još vruće i narendati kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: