Način pripreme
Za ovaj lak i bez desert je ključno da pripremite lepu i mekanu patišpanj koru. Ne koristite ništa za rast, nego više mutite jaja da budu mekša.
Moja metoda je sledeća:
Umutim jaja sa šećerom i vanilim na pari 6 minuta, temperatura ne treba da prelazi 37-40 stepeni.
Posle sklanjam sa vatre i mutim još 6 minuta. Dobijam idealno mekan, a u isto vreme gust krem.
U delovima dodajem brašno i pažljivo mutim sporim pokretima dok se poptuno ne usvoji.
Sipam u namazan pleh, 22 cm prečnika, i odmah stavljam u rernu, ugrejanu na 180 stepeni na oko 20 minuta, proveravam čačkalicom za zube. Obično pečem na niskoj poziciji rerne.
Gotovu koru ostavljam 3-4 minuta i posle odvajam iz kalupa i okrećem naopako.
Izbušim metalnim ražnjićem i počinjem sa mlečnim prelivom.
Za mlečni preliv umutim sveže mleko, kondenzovano mleko i 200 ml pavlake dok ne dobijem homogenu smesu.
Sa ovom tečnošću prelivam tortu i ostavljam da stoji na hladnom 12 sati.
Da bih završila trileće tortu šlagom, umutim preostalih 200 ml pavlake sa malo šećera u prahu i namažem tortu.
Karemel topingom pravim ivice i posle ražnjićem ili čačkalicom provučem u dve supotne strane da dobijem interesantan ukras.
Probajte i vi ovaj južnoamerički kolač koji je obučen u šlag i odgovarajuće ukrašen se pretvara u čudesnu tortu sa pavlakom za vaše prilike za praznik
Neka vam je slatko!