Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Uskršnje kiflice sa ratlukom iz notesa

Uskršnje kiflice sa ratlukom iz notesa

Uskršnje kiflice sa ratlukom iz notesa
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Listamo notes i vadimo recept za uskršnje kiflice sa ratlukom - bićete nam zahvalni"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 90 g
  • maslac - 90 ml ili miks sa uljem
  • so - prstohvat
  • kvasac - 25 g
  • brašno - 500 g
  • limun - kora
  • vanila - 1 komad
  • ratluk
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite maslac u svežem mleku.

Stavite brašno na radnu površinu i napravite udubljenje. Dodajte sve namirnice.

Umesite meko testo.

Testo stavite u posudu, prekrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom dok ne poveća zapreminu 3 puta.

Pripremljeno testo za kiflice podelite na loptice od 100 g. Svaku lopticu razvucite u elipsu, stavite ratluk i umotajte kiflicu.

Poređajte kiflice u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite kiflice sa ratlukom da ponovo narastu.

Premažite vazdušaste uskršnje kiflice žumancem, uljem i svežim mlekom.

Pospite šećerom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Izvadite uskršnje kiflice sa ratlukom iz notesa da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: